woensdag 14 augustus 2013

Een hoop wedstrijden..

Na wederom een tijd niets te hebben geschreven een korte up-date wat ik zowel heb gedaan.

Sinds de laatste up-date heb ik nog aan de boulder wereld beker in Innsbruck meegedaan. Die zacht uitgedrukt, zeer teleurstellend verliep.

Een week later stond lead 2 op het programma, met twee tops ging ik naar de finale. Maar terwijl dat ik de finale route klom werd ik ligt in mijn hoofd en duizelig. Ik had wat weinig gegeten en kon hierdoor niet lekker klimmen, en zeker ook niet door klimmen in de verzuring. Ik moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Een kleine maand later was het tijd voor boulder 3. Deze werd in Monk Amsterdam gehouden, en het was de laatste wedstrijd die mee zou tellen voor kwalificatie voor het EK boulder. Op de wedstrijd werd ik 3de, als eveneens in de eindstand van de competitie. En dat betekend dat ik me via deze weg niet heb kunnen kwalificeren, voor het EK. Alleen de eerste 2 uit de competitie krijgen namelijk een ticket.

Lead 3 werd een week later ook in Amsterdam gehouden. Na alle route's met Tim Reuser te hebben getopt werd er naar de tijd gekeken van de finale. De geklommen tijd pakte in mijn voordeel uit, waardoor ik de winst pakte tijdens deze wedstrijd. In de eindstand van de competitie werd ik tweede achter Tim.

Mijn internationale lead seizoen starten direct met het EK lead in Chamonix. Helaas liep dit toch allemaal anders dan gehoopt. Voor de eerste route was ik erg gespannen waardoor ik niet lekker kon klimmen en er vroegtijdig uit viel.
Voor mijn tweede kwalificatie was ik iets relaxter en kwam ik beter in de wedstrijd. Dit was alleen te laat om nog een goed resultaat te behalen, en eindigde op een 43ste plaats.

De wereld beker in Briancon verliep een stuk beter. Ik ging een stuk beter de wedstrijd in en dat was ook te merken in mijn klimmen. Ik kon in de eerste kwalificatie die wat onzeker/boulder achtige bewegingen had lekker door klimmen. En dit was volgens mij voor het eerst, dat ik tijdens een wereld beker kon door klimmen in de verzuring. De tweede route was in het beging een stuk makkelijker dat route 1. Maar toch kon ik juist in de route minder hard door vechten. Ik eindigde uiteindelijk op een 31ste plaats. Met deze verbetering was een halve finale plaats niet ver weg meer.

Afgelopen week werd in Oostenrijk, Imst werd de volgende wereld beker lead gehouden. Met een hoop zenuwen ging in naar Schiphol maar dit werd snel minder. Tijdens de technical meeting kregen we al te horen dat er een''funny start'' voor de mannen en vrouwen was gebouwd in één van de kwalificaties. Bij de mannen was dit een dyno naar een module met vervolgens een mental op die module. Doordat dit niet erg moeilijk was, was het leuk om te doen, en zag de leuk uit voor publiek.
Het klimmen verder ging redelijk goed, het is zeker nog niet zo goed zoals ik op trainingen klim. Maar hier zit zeker verbetering in. Ik eindigde op een 27ste plaats en dat is 1 plaats te weinig voor de halve finale. Een kleine teleurstelling maar weet dat ik er nu weer dicht bij zit.

De volgende wedstrijd zal BAZ zijn. Al ben ik nog niet helemaal zeker van deelname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten