dinsdag 23 april 2013

Boulder 2

Afgelopen weekend stond boulder 2 op het programma. Vroeg opstaan betekende dat, de wedstrijd was namelijk in Cube, Enschede. Aangekomen in Cube had ik nog ruim de tijd voordat de wedstrijd begon. Ik kon dus eerst op gemak alle boulders inlezen.  De boulders zagen er wel beduidend harder uit dan in Delft tijdens boulder 1.

Kwalificatie
Tijdens de kwalificatie was ik, net als bij boulder 1, best zenuwachtig. Na een paar boulders verdween deze spanning en kon ik wat relaxter gaan klimmen. Na wat rekenwerk leek het er op dat je met 5 boulders al door was naar de finale. Op dit moment had ik zelf ook 5 boulders geklommen. Toch had ik nog veel tijd over, en besloot met wat nieuwe b├Ęta (die ik ondertussen had gekregen) nog een extra boulder te doen. En omdat ik toch al bezig was, wilde ik wel voor de 7 boulders gaan. Deze kon ik vrij gemakkelijk in de 2de poging kon klimmen. Met 7T11 7Z10 ging ik als eerste door naar de finale.

Finale
Helaas was de finale niet voor mij weggelegd. De wil om te winnen was er niet, en daardoor zat ik verre van lekker in de wedstrijd. Tijdens het inlezen was ik me ook nog eens aan het ergere aan de boulders. De diversiteit die ik zag in de kwalificaties, was hier niet echt terug te vinden. Boulder 1 en 2 liepen namelijk over dezelfde modules die best bepalend waren voor de boulders. Ik snap deze keuze als klimmer dan ook niet, als je dan een finale format hebt met maar 3 boulders, lijkt het mij niet erg goed om dan 2 boulders over exact de zelfde modules te laten lopen.
Boulder 3 was gelukkig wel weer een hele andere stijl, een ren start. Helaas kon ik door de spanning niet bewegen hoe ik wilde, en kosten het mij maar liefs 14 pogingen, om eindelijk bij de begin greep te komen. Doordat ik tijdens het inlezen me meer had gefocust op boulder 1 en 2, had ik de rest van de boulder 3 amper gezien. En dus moest ik op gevoel de rest van de boulder klimmen, wat uiteindelijk lukte. Met 1 top in boulder 3 werd ik uiteindelijk 5de.

Ik kan wel zeggen dat dit zeer teleurstellend is. Momenteel sta ik gedeeld 4de in de competitie stand, en dat betekend dus dat het een behoorlijke klus word om bij de top 2 te komen. Die top 2 is van belang om te kwalificeren voor het EK boulderen dat word gehouden in Eindhoven.

Next
Toch heb ik maar weinig tijd om bij deze wedstrijd stil te staan. De volgende staat namelijk al heel gauw op de planning. A.s. vrijdag doe ik namelijk mee aan de boulder wereld beker in Kitzbuhel. Later meer daar over!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten