zondag 31 maart 2013

Boulder 1 in Delft

In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden was ik best relaxed, tot op het moment dat de wedstrijd begon. Af en toe beginnen de zenuwen zijn werk al te doen de avond er voor, maar zeker vroeg in de ochtend op de dag van de wedstrijd. Gelukkig had ik daar deze keer geen last van!
In Delft aangekomen kon ik beginnen met opwarmen. Bij voorgaande wedstrijden van de nationale competitie kon je dit altijd in de wedstrijd boulders zelf doen. Maar door het nieuw format was het van belang om hier al op tijd mee te beginnen. Bij het nieuwe format dat dit jaar bij de gehele boulder competitie word gebruikt, heb je 2 uur de tijd om 8 boulders in maximaal 5 pogingen te klimmen. Elke poging word dan ook gejureerd en er zijn net als in de finale boulders ''zones/bonus grepen'' halverwege de boulder. In mijn ogen een zeer goede verbetering in de competitie!! De competitie is nu namelijk echt een wedstrijd vanaf de kwalificatie aan toe, en niet meer een boulder middag met een finale ronde er achter aan.

Kwalificatie
Tijdens het klimmen van de eerste 4 kwalificatie boulders was ik toch erg zenuwachtig. Hierdoor kon ik niet echt lekker klimmen en liet ik in boulder #2 een me flash poging liggen. Deze subtiele ''plaat'' boulder kon ik later in de middag toch in de tweede poging klimmen. Uiteindelijk zat ik goed in de wedstrijd en kon ik lekker klimmen. Met 6T7 8Z8 ging als tweede door naar de finale.
Finale
In de finale was het eigenlijk een beetje, net niet. Boulder 1 wist ik in de tweede poging te klimmen, al was dat een poging te veel naar mijn zin. Deze boulder voelde namelijk redelijk makkelijk aan.
Boulder 2 was een erg mooie boulder! Terwijl dat ik mezelf in de eerste poging vanaf de startpositie naar de volgende greep gooide, voelde ik al dat ik mezelf in een to-hook moest gooien. In poging 2 lukte dit ook en met wat gepuzzel wist ik tot aan de eind greep te komen. Maar wat voelde het moeilijk aan om die module te matchen!! helaas viel ik in de poging net iets te snel van de eind module waardoor de top die ik kreeg van de jury uiteindelijk toch door een ander jurylid werd afgekeurd. Ik moest dus nog een keer, maar helaas zonder succes.
Over boulder 3 kan ik erg kort zijn. Ik heb een aantal dingen geprobeerd maar allemaal kansloos, geen idee wat ik hier mee aan moest.
Boulder 4 was ook weer een erg goede wedstrijd boulder, hard maar zeker ook spectaculair. En erg leuk om te klimmen! Helaas was het bij deze boulder weer het zelfde. Ik kon 'm net niet afmaken. Springen werkte niet, al leek dit voor mij de enige optie. Ook heb ik nog geprobeerd om via de hoek van de wand naar de eindgreep te komen maar ook dat lukte niet. Helaas, volgende keer toch iets meer nadenken, want met een heel-hook scheen dit toch goed te doen te zijn..

Uitslag
Voor deze wedstrijd moest ik genoegen nemen met een 3de plaats. Ferdinand werd 1ste en Remmelt 2de. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Vera, Nikki werd 2de en de Belgische Magali werd 3de. De volledige uitslag kan je vinden op de site van de nkbv.

De wedstrijd boulders zijn ook nog zeker te vernoemen waard! Zeker met dit nieuwe format hebben ze in Delft laten zien dat de wedstrijd al vanaf de kwalificatie erg interessant word. Maar ook de finale boulders waren erg leuk om te klimmen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten