maandag 13 augustus 2012

Worldcup Imst

Wereld beker nummer drie was dit weekend in Imst, Oostenrijk. Een korte up-date over hoe het is gegaan.

De eerst route die ik moest klimmen(Q2) kon ik niet lekker klimmen. Het begin van de route was wat tricky en daardoor was er weinig mogelijkheid om lekker te kunnen bewegen. Na het rechte deel van de wand kwam ik in de meer zware overhang. Vanaf een schouder greep op de module moest je naar een klein randje, om vervolgens weer door te tikken naar een wat beter greepje. Hier ging het helaas mis. De macht ontbrak er waardoor ik niet hard genoeg kon aanzetten en een centimeter te kort kwam.
Op naar route twee(Q1). Doordat deze route iets makkelijker in het begin was kon ik wat relaxer klimmen. Na een korte rust kon ik door klimmen tot net voor het dak. Vanuit een ondergreep pakte ik de eerst greep in het dak. Hierna verloor ik mijn spanning en probeerde snel door te springen naar de volgende greep, helaas te vergeefs. Ik moest genoegen nemen met een 40ste plaats in deze route.
Uiteindelijk eindig ik op een 38ste plaats, waar ik niet helemaal tevreden mee ben. Met nog 4 weken voor het WK probeer ik nog wat fitter worden, en wie weet kan ik dan eindelijk laten zien wat ik in huis heb.
Deze week zal ik nog trainen in Innsbruck, Oostenrijk. Daarna is het terug naar Nederland waar er nog het een en ander op het programma staat voordat ik met het team afreis naar Parijs voor het WK. Later meer daar over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten